SZC logo

Székesfehérvári Szakképzési Centrum

OM kód: 203053/012 | 8000 Székesfehérvár, Várkörút 35.

Intézmény logo

Székesfehérvári SZC Hunyadi Mátyás Technikum

HírekKözérdekű adatokKRÉTA

Hírek

2023. nov. 16.


admin

  Édes anyanyelvünk verseny

  Édes anyanyelvünk verseny

  Édes anyanyelvünk verseny

  Az Édes anyanyelvünk egy nyelvhasználati verseny, melynek vármegyei fordulóján szeptemberben vettem részt. Sajnos az eredményhirdetésen nem tudtam ott lenni, de nagy meglepetésemre hívott az osztályfőnököm még azon a napon, hogy gratulál, mert tovább jutottam az országos döntőbe.

  A 3 napos, országos verseny Sátoraljaújhelyen került megrendezésre, így csütörtökön délben el kellett indulnunk, hogy hatra odaérjünk a kollégiumhoz, ahol elszállásoltak minket. Másnap reggel volt az írásbeli, majd szombaton a szóbeli vizsga. A versenyfeladatok közötti szabadidőben lehetett választani különböző programokat, amik szintén kötelező programnak minősültek, de mégis mindenki élvezte őket (ilyen volt például a kalandpark is, ahova Balsayné Bata Ágnes tanárnővel mentünk). Az hatalmas pozitívum, hogy a megmaradt szabadidőben mindenki oda ment, ahova csak szeretett volna. Voltak, akik elmentek várost nézni, mások pedig borkóstolásra mentek. Vasárnap reggel volt az eredményhirdetés, majd ez után mindenki vonatra szállt és hazautazott.

  Mikor Sátoraljaújhelyre utaztunk, azt mondtam a tanárnőnek, hogy „még oda sem értünk, de már mennék haza”. Nagyot tévedtem ezzel a kijelentéssel. Ez volt életem egyik legjobb élménye. Új embereket ismertem meg, akikkel az egész ott töltött idő alatt szórakoztunk és nevettünk. Az egyik szobatársam nagyon jó barátnőm lett, Dórival azóta is minden egyes nap beszélünk. Úgy érzem rengeteg új élménnyel és tapasztalattal gazdagodtam. Sátoraljaújhely nagyon szép, hangulatos és emellett békés is. Szerettem ott lenni és remélem lesz még lehetőségem jövőre is elmenni.

  (Mérai Diána Anna 12.C osztályos tanuló)

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  A Hunyadi drámakör csapatépítő programjai

  A Hunyadi drámakör csapatépítő programjai

  A Székesfehérvári SZC Hunyadi Mátyás Technikum Hunyadi drámakörének tagjai 2023. december 19-én Budapestre látogattak, hogy egy kellemes napot töltsenek együtt csapatépítés céljából.

  2024. júl. 1.


  admin

  Medve Matek Matematika verseny

  Medve Matek Matematika verseny

  A Medve Szabadtéri Matematikaverseny őszi fordulóján sikeresen szerepelt iskolánk 10 diák és 1 tanár csapata, így nagy várakozással vágtunk bele a tavaszi Medve-kalandba.

  2024. jún. 27.


  admin

  Társadalmi és innovációs verseny országos döntő

  Társadalmi és innovációs verseny országos döntő

  2024.április.16-án Budapesten az NN.Székházban került megrendezésre a JAM-NN szervezésében a Társadalmi innovációs verseny országos döntője.

  2024. máj. 13.


  admin


  Partnereink

  SZC logo

  Székesfehérvári Szakképzési Centrum


  Székesfehérvári SZC Hunyadi Mátyás Technikum

  8000 Székesfehérvár, Várkörút 35.

  Telefon: +36-70-1986-321

  E-mail: titkarsag@hunyadim.hu

  OM azonosító: 203053/012


  2024Székesfehérvári SZC Hunyadi Mátyás Technikum