SZC logo

Székesfehérvári Szakképzési Centrum

OM kód: 203053/012 | 8000 Székesfehérvár, Várkörút 35.

Intézmény logo

Székesfehérvári SZC Hunyadi Mátyás Technikum

HírekKözérdekű adatokKRÉTA

Hírek

2023. márc. 22.


admin

  A Hunyadi Drámakör a Vörösmarty Színház színpadán

  A Vörösmarty Színház által felkarolt Atlantisz program keretében ebben az évben Arany János balladáit vitte színre a város számos középiskolája.

  A Hunyadi Drámakör a Vörösmarty Színház színpadán

  A Vörösmarty Színház által felkarolt Atlantisz program keretében ebben az évben Arany János balladáit vitte színre a város számos középiskolája. Idén a Hunyadi Drámakör is felléphetett a világot jelentő deszkákra és bemutathatta Arany János V. László című történelmi balladáját. A két előadásra március 20-án és 21-én került sor. A város önkormányzata minden színjátszó csoportot 100 000 Ft-tal jutalmazott, illetve a színház megalakította a Vörösmarty Diákszínpadot is, amely az Atlantisz program idei fellépőiből választja majd ki a szereplőit a következő évad egyik előadásához.

  A csapat tagjai, név szerint Bakos Hanna Zsófia, Baranyi Kinga, Gauruder Réka, Horváth Boldizsár László, Imre-Kovács Laura, Juhász Milán, Kohut Ramóna, Molnár Lili Martina, Torma Gréta, Tury-Nagy Levente és Vida Alexandra Diána. A diákok a próbák során értek igazi csapattá és egy olyan produkciót mondhatnak magukénak, amely rövidsége ellenére méltán megállta a helyét a sok, fantasztikusan, ötletgazdagon színre vitt alkotások között. Óriási segítség volt mentorunk, Varga Gabriella színművésznő is.

  A színfalak mögött és a főpróbán betekintést nyerhettek diákjaink a kulisszatitkokba is: miként hívják fel a színészeket a színpadra, a próbákra, hol öltözködnek, hogyan készülnek az előadásra, hogyan kerül a helyére egy-egy díszlet, megismerhették a segítőket, a kellékeseket és technikusokat is. A saját produkciónkra várakozva egyáltalán nem volt meglepő összefutni színészekkel, teljesen beleolvadhattunk a színházas közegbe és a diákok kis időre igazi színészeknek érezhették magukat.

  Csodálatos volt látni, ahogy egyre alakítják, formálják a darabot, percekig ízlelgetik, mondogatják a ballada sorait, hogy az tökéletes legyen, s tán észre sem vették, már az egészet kívülről tudják. Ugyanakkor izgalmas volt átélni azt is, amikor egy-egy próbán megállt az élet és elakadtunk, olykor vitatkoztunk, szó szerint drámáztunk. A Hunyadi Drámakör (s általában a színjátszókörök) diákjai azonban a próbafolyamat és az előadások során nemcsak egy adott művel, s annak történelmi hátterével ismerkednek meg, hanem önismeretet szereznek és megtanulnak felelősséget is vállalni – egymásért, magukért, a darabért, az iskolájukért s ez, azt gondolom, mindennél fontosabb.

  Izgatottan várjuk a következő évad programját! Kis szusszanás után a csapat néhány tagja folytatja a munkát, hiszen fellépése lesz a Hunyadi Gálán április 5-én – hogy mi, az meglepetés! Várunk szeretettel minden érdeklődőt!

  Szabolcsné Tóth Annamária

  GALÉRIA

  Képsorozat a színdarabból

  6.gif
  1..jpg
  4.jpg

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Társadalmi és innovációs verseny országos döntő

  Társadalmi és innovációs verseny országos döntő

  2024.április.16-án Budapesten az NN.Székházban került megrendezésre a JAM-NN szervezésében a Társadalmi innovációs verseny országos döntője.

  2024. máj. 13.


  admin

  Nemzetközi PI nap

  Nemzetközi PI nap

  Március 14-e a π nemzetközi világnapja. Ezen a napon iskolánk versenyre hívta a fiatalokat.

  2024. ápr. 24.


  admin

  Zrinyi Ilona matematikaverseny

  Zrinyi Ilona matematikaverseny

  2024. február 16-án rendezték meg Székesfehérváron a Zrínyi Ilona Matematikaverseny regionális fordulóját, melyen iskolánkat 8 tanulónk képviselte

  2024. ápr. 24.


  admin


  Partnereink

  SZC logo

  Székesfehérvári Szakképzési Centrum


  Székesfehérvári SZC Hunyadi Mátyás Technikum

  8000 Székesfehérvár, Várkörút 35.

  Telefon: +36-70-1986-321

  E-mail: titkarsag@hunyadim.hu

  OM azonosító: 203053/012


  2024Székesfehérvári SZC Hunyadi Mátyás Technikum