Székesfehérvári SZC

Hunyadi Mátyás
Szak­gimnáziuma

8000 Székesfehérvár, Várkörút 35.
Tel.: 06-22-312-428

Az első Magyar Parasport Napján, február 22-én a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) országszerte iskolai programokat, valamint a fővárosban fotókiállítást, nemzetközi konferenciát és gálavacsorát rendezett.

Az eseményhez kapcsolódóan, iskolánkban is olyan programokat szerveztünk, melyekkel ráirányítjuk a diákok figyelmét a fogyatékkal élő emberek sportok iránti elkötelezettségére, valamint megismertetjük diákjainkkal a magyar parasportolókat, paraolimpikonokat.

A 12. D. osztály diákjai plakátokat készítettek és kiállítást szervezetek a paraspostok és parasportolók népszerűsítésére.

A testnevelés órák keretében diákjaink kipróbálhatták milyen érzés látássérültként, csörgőlabdával játszani. A játékosoknak furcsa volt, hogy bekötött szemmel kellett tájékozódjanak figyelve a labda hangjára. Az osztály többi tagjának a megszokott játékos zsivajgás helyett néma csendben kellett lenni, hogy mindenki hallja a labda csörgését.

Ezt követően kisfilmek segítségével ismerkedhettek az érdeklődők a parasportokkal és az ismert magyar parasportolókkal.  

A filmvetítés után közösen megbeszéltük a látottakat. Sokan most szembesültek azzal, hogy egy sérült ember számára hatványozottan több küzdelem és kitartás kell a kiváló sporteredmények eléréséhez, és ennek ellenére mégis töretlen lelkesedéssel vállalják a nehézségeket. Nem véletlen, hogy a mottójuk:

„Fogyatékosnak lenni, nem jelenti azt, vesztesnek lenni.”

<<  Április 2018  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
      
  4  5  6  7  8
  91012131415
17181920
2329
30      

SZFSZC logo

Kréta logo

ECDL logo

Skicc logo

Alapítványunk támogatása

Kérjük, támogassa adója 1%-ával alapítványunkat.
Az alapítvány neve: Alapítvány a hunyadis diákokért
Adószáma: 18480878-1-07
Rendelkező nyilatkozat letöltése.
Köszönjük eddigi felajánlásaikat!

Versenyeredmények